Op de homepage bespraken wij al kort wat de voordelen zijn van een orthopedisch matras. In deze blog zullen wij hier dieper op in gaan.

Geweldig aanpassend vermogen

Het grootste voordeel van een orthopedisch matras is dat dit type matras een positief effect heeft op uw lichamelijke klachten. Een orthopedisch matras heeft namelijk een zeer hoog aanpassend vermogen. Het gevolg hiervan is dat het matras zich optimaal aan uw lichaamsvormen aanpast. Hierdoor kunnen er enerzijds geen pijn veroorzakende piekdrukken op uw lichaam ontstaan en wordt anderzijds de optimale lichaamshouding gerealiseerd. Dit laatste leidt ertoe dat onder andere de spieren rondom de ruggenwervel ontzien worden. Zodoende kunnen deze spieren optimaal ontspannen en herstellen. Dit herstel kan ervoor zorgen dat uw klachten verminderen. Bovendien wordt op deze wijze overbelasting van de spieren voorkomen, wat in veel gevallen eveneens een oorzaak van uw (rug)klachten is.

Het grootste voordeel van een orthopedisch matras is dat dit matras een geweldig aanpassend vermogen biedt.

Goede ondersteuning

Naast een hoog aanpassend vermogen, biedt een orthopedisch matras van hoogwaardige kwaliteit een goede ondersteuning. Een hoge mate van ondersteuning is, net als een hoog aanpassend vermogen, essentieel om de natuurlijke lichaamshouding te realiseren. Indien het matras niet de juiste ondersteuning biedt, zal uw lichaam als het ware te ver in het matras wegzakken. In dit geval zal er een zogenaamd hangmat effect ontstaan. Het gevolg hiervan is dat uw spieren zich gedurende de nacht zich moeten inspannen in plaats van ontspannen. Op den duur zal dit leiden tot lichamelijke klachten zoals bijvoorbeeld rugklachten. Met een orthopedisch matras wordt deze situatie dus voorkomen.

Hoog slaapcomfort

Het laatste voordeel van een orthopedisch matras is dat dit type matras een hoog slaapcomfort biedt. Het positieve effect hiervan is dat u zowel eerder de diepe slaap bereikt als langer in diepe slaap blijft. Zodoende haalt u het beste uit uw nachtrust, waardoor u fit uw bed uit komt.

Een van de voordelen van een hoogwaardig orthopedisch matras is dat dit type matras een hoog slaapcomfort biedt.

Kortom; een orthopedisch matras biedt dus verschillende voordelen. Indien u één of meerdere lichamelijke klachten heeft, biedt een orthopedisch matras verlichting. Maar ook indien u geen lichamelijke klachten heeft, kan een orthopedisch matras uw slaapsituatie verbeteren dankzij het hoge comfort dat dit type matras biedt.

Wilt u weten of een orthopedisch matras geschikt is in uw persoonlijke situatie? Ga dan naar www.decupre.com en vul het adviespaneel in. De experts van Decupré zullen u vervolgens van geheel vrijblijvend en kosteloos slaapadvies voorzien.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel