In dit artikel vertelde we u al over de voordelen van een traagschuim matras als orthopedisch matras. Wanneer je gezondheid belangrijk vindt, koop je een orthopedisch matras. Een orthopedisch matras is ontzettend comfortabel en biedt uw lichaam de juiste ondersteuning. Om het comfort nog wat omhoog te krikken, kunt u kiezen voor een orthopedisch traagschuim matras met split. In dit artikel vertellen we u wat de voordelen zijn van dit artikel én waar u deze kunt vinden.

Het comfort van een orthopedisch traagschuim matras

Een orthopedisch traagschuim matras is misschien wel het beste matras dat er is. Het traagschuim zorgt voor een zeer goed aanpassend vermogen. Hierdoor past het matras zich aan de vormen van het lichaam aan, waardoor de wervelkolom in de juiste houding komt te liggen. Dit is belangrijk, omdat de spieren in de rug zich dan kunnen ontspannen. Als het matras zich niet of niet voldoende aanpast aan het lichaam, moeten de spieren inspannen om de juiste houding te realiseren. Dit kan rugklachten als gevolg hebben. Gelukkig is de kans hierop klein bij een hoogwaardig traagschuim matras. Naast een goed aanpassend vermogen heeft een orthopedisch traagschuim matras ook een erg goede drukherverdeling. Deze drukherverdeling zorgt ervoor dat er geen piekdrukken op de spieren ontstaan. Wanneer dit wel gebeurt, wordt de doorbloeding van de spieren belemmerd. Hierdoor kunt u last krijgen van bijvoorbeeld slapende ledenmaten.

Als laatste heeft een goed orthopedisch matras een erg goede ondersteuning. Dit betekent dat het lichaam als het ware gedragen wordt door het matras. Hierdoor kunnen de spieren in het lichaam ontspannen, waardoor deze de kans krijgen om uit te rusten en op te laden voor de volgende dag.

De voordelen van een split in het matras

Wanneer u reeds in het bezet bent van een verstelbare bedbodem, dat weet u hoe prettig dit is. Met een verstelbare bedbodem kunnen u en uw partner de bedhelften afzonderlijk van elkaar bewegen en dus ook instellen. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld nog even rechtop een boekje lezen als uw partner al het licht uit doet. Ook wanneer u bijvoorbeeld lekkerder slaapt wanneer het bed ietswat rechtop staat, kan een verstelbare bedbodem prettig zijn. Wanneer u een verstelbare bedbodem én een orthopedisch matras wilt, is er vaak maar een keuze. U zult dan moeten kiezen voor 2 éénpersoons matrassen. Het nadeel hiervan is dat je die altijd vervelende geul hebt. Grote kans dat u of uw partner hier af en toe in beland. 

De ideale oplossing is een tweepersoons orthopedisch matras met split bij het hoofd- en voeten einde. Op deze manier is het dus nog steeds één matras, maar kunt u beiden helften wel afzonderlijk bewegen. Dit is dus perfect voor een ieder die een verstelbare bedbodem wil maar zónder die geul van twee losse matrassen.

Waar vindt u een tweepersoons orthopedisch matras met split?

Ten eerste is het niet eenvoudig om een hoogwaardig orthopedisch matras te vinden. Op deze pagina leest u over de 3 aanbieders van hoogwaardige, orthopedische matrassen. Bij al deze 3 aanbieders bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Helaas zijn er maar weinig aanbieders van hoogwaardige, tweepersoons orthopedische matrassen met split, die dus geschikt zijn voor verstelbare bedbodems. Aangezien de vraag naar dit soort matrassen stijgt, zal ook het aanbod komende jaren toenemen. Voor nu is Decupré de enige aanbieder van hoogwaardige orthopedische traagschuimmatrassen met split.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel