Indien u last heeft van lichamelijke klachten als rugpijn, pijn in de schouders, pijn in de heupen, slapende ledematen, etc. kan een orthopedisch matras ervoor zorgen dat de klachten verlichten. Een orthopedisch matras biedt namelijk zowel een ontzettend hoog aanpassend vermogen als een goede ondersteuning. Twee elementen die noodzakelijk zijn om de natuurlijke lichaamshouding te kunnen realiseren.

Aanpassend vermogen

Een orthopedisch matras heeft een ontzettend hoog aanpassend vermogen. Dit zorgt ervoor dat bepaalde lichaamsdelen zoals de schouders en heupen een klein beetje in het matras wegzakken. Op deze wijze wordt de natuurlijke lichaamshouding gedurende de nacht behouden. Het voordeel hiervan is dat uw spieren zich optimaal kunnen ontspannen en herstellen, wat uiteindelijk leidt tot lichtere klachten.

Bovendien past een orthopedisch matras met een hoog aanpassend vermogen zich optimaal aan uw lichaam aan. Hierdoor wordt de druk optimaal herverdeeld. Zodoende kunnen er geen pijn veroorzakende piekdrukken op uw lichaam ontstaan.

Het aanpassend vermogen van een orthopedisch matras zorgt ervoor dat de spieren zich optimaal kunnen ontspannen en herstellen.

Ondersteuning

Een ander element dat noodzakelijk is om de natuurlijke lichaamshouding te realiseren, is de mate van ondersteuning dat het matras biedt. Indien het matras niet voldoende ondersteuning geeft, zakt het lichaam te ver in het matras weg. Hierdoor ontstaat er een zogenaamd hangmat effect, wat de natuurlijke lichaamshouding belemmert. Het gevolg hiervan is dat de spieren rondom de ruggenwervel zich de gehele nacht moeten inspannen om dit te herstellen. Hierdoor raken de spieren oververmoeid, wat kan lijden tot klachten aan de rug. Indien u slaapt op een orthopedisch matras, zal deze situatie niet voorkomen aangezien dit type matras de juiste mate van ondersteuning levert.

Een orthopedisch matras bij slapende ledematen

Slapende ledematen ontstaan door een verminderde doorbloeding van het betreffende ledemaat. Een verminderde doorbloeding van een bepaald lichaamsdeel ontstaat doordat het matras teveel tegendruk geeft waardoor de bloedvaten afgekneld worden. In het geval van een hoogwaardig orthopedisch matras is dit niet mogelijk aangezien dit type matras zich optimaal aan uw lichaamsvormen aanpast. Zodoende kan er dus geen druk op uw ledematen ontstaan en zult u geen of minder last van slapende ledematen ondervinden.

Een orthopedisch matras past zich aan uw lichaamsvormen aan waardoor de bloedtoevoer niet belemmert wordt en u dus geen last heeft van slapende ledematen.

Een orthopedisch traagschuim matras heeft dus bij verschillende klachten een positief effect. Wilt u weten of dit type matras ook voor u de oplossing kan bieden? Vraag dan geheel vrijblijvend slaapadvies aan bij Decupré, de marktleider in de zorgsector.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel