Een orthopedisch matras kopen, is niet iets wat u regelmatig doet. Daarom zal er in deze blog uitgelegd worden waar u op moet letten bij het kopen van een orthopedisch matras. Bovendien zullen wij bespreken bij welke aanbieders u het beste terecht kunt.

De aandachtspunten bij het kopen van een orthopedisch matras

Densiteit

Een orthopedisch matras moet een densiteit van tussen den 50 en de 65 hebben. Indien dit niet het geval is, mag het matras per definitie niet als ‘orthopedisch matras’ beschouwd worden. Deze waarde van tussen de 50 en de 65 is namelijk vanuit de zorgsector vastgesteld. Bij een afwijkende densiteit heeft het matras een laagwaardige kwaliteit en biedt het dus geen orthopedisch effect. De densiteit van het matras wordt ook wel eens uitgedrukt in SG-waarde (woortelijk gewicht) of HR-waarde (High resilience).

Ademend vermogen

Een ander element dat de kwaliteit van het orthopedisch matras bepaalt, is het ademend vermogen. Het ademend vermogen wordt bepaald door de celstructuur van het matras. Zo zijn er 3 typen celstructuren; een open celstructuur, een niet volledig open celstructuur en een gesloten celstructuur. Een open celstructuur leidt veruit tot de beste kwaliteit aangezien een open celstructuur een hoog ademend vermogen biedt. Hierdoor is het matras optimaal in staat om vocht en warmte af te voeren. Kies daarom altijd voor het matras met een open celstructuur indien u van  plan bent om een orthopedisch matras te kopen.

Let bij het kopen van een orthopedisch matras op de celstructuur van het matras, dit bepaalt namelijk het ademend vermogen.

Een orthopedisch matras kopen doet u bij…

Een kwalitatief hoogwaardig orthopedisch matras kopen doet u bij Decupré, M line of Tempur. Deze drie aanbieders zijn de enige drie aanbieders op de markt die kwalitatief hoogwaardige matrassen leveren. Alle andere aanbieders leveren matrassen van mindere kwaliteit, waardoor hun matrassen niet als orthopedisch bestempeld mogen en kunnen worden. Voor meer informatie over de voor- en de nadelen zijn van Decupré, M line en Tempur, kunt u onze homepage bezoeken.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel