In deze tijd hoeft u niet meer de deur uit om een nieuw matras aan te schaffen, zelfs niet als u opzoek bent naar een hoogwaardig orthopedisch matras. Veel mensen zijn huiverig om een matras online aan te schaffen. Het is een flinke uitgave, dus het is logisch dat u geen risico wilt lopen. Toch is het mogelijk om een hoogwaardig orthopedisch matras online. Om een miskoop te voorkomen, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. In dit artikel vertellen we waar u op moet letten wanneer u overweegt om een nieuw orthopedisch matras online te kopen.

Een hoogwaardig orthopedisch matras kopen

Ten eerste moet u opzoek gaan naar een hoogwaardig orthopedisch traagschuim matras. Hierbij moet u rekening houden met de drie essentiele eigenschappen van een goed orthopedisch traagschuim matras. Allereerst moet een hoogwaardig matras een zeer goed aanpassend vermogen hebben. Dit houdt in dat het lichaam een beetje wegzakt in het matras. Hierbij komt het lichaam in de juiste houding te liggen. Deze houding wordt ook wel de natuurlijke slaaphouding of dubbele S-vorm genoemd. Hierbij komt de wervelkolom in de juiste houding te liggen, waardoor de spieren in de rug kunnen ontspannen. Een matras moet een minimale densiteit tussen de 50-60 hebben om een goed aanpassend vermogen te hebben. Houdt hier dus rekening mee en vraag hier naar als het niet vermeld staat op de website van de aanbieder.

Ten tweede moet een goed orthopedisch matras een zeer goede drukherverdeling hebben. Dit houdt in dat het matras geen druk uitoefent op het lichaam. Wanneer een matras dit wel doet, zult u deze druk voelen op uw lichaam. Deze druk is niet alleen onprettig, het belemmert ook nog eens de doorbloeding van de spieren. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld last krijgen van slapende ledenmaten. Ook voor een goede drukhervedeling geldt dat het orthopedisch schuim een densiteit tussen de 50-60 moet liggen. Onder de 50 zal het matras niet in staat zijn om de druk goed te verdelen, waardoor u dus alsnog piekdrukken zult ervaren.

Als laatste moet een geschikt orthopedisch matras een zeer goede ondersteuning bieden. Dit komt voort uit het koudschuim dat gebruikt is in het matras. Bij een goede ondersteuning kunnen de spieren in het lichaam ontspannen waardoor u volledig tot rust komt. Het matras moet u dus als het ware dragen.

Online advies over het orthopedisch matras

Een matras is erg persoonlijk, zeker een orthopedisch matras. Ieder persoon is anders, en dus past niet ieder matras bij ieder persoon. Het is daarom erg belangrijk dat u een advies krijgt over een geschikt matras voor u. Vaak gebeurt dit in een showroom, waar de medewerker u vraagt naar uw voorkeuren en wensen. Ook online kunt u een goed advies krijgen. Veel websites maken gebruik van online slaapquizzes of slaap adviespanelen. Door middel van een aantal vragen kan het bedrijf u een goed advies geven. Hierbij moet in ieder geval rekening worden gehouden met eventuele lichamelijke klachten, de slaaphouding, en de lengte, gewicht en postuur.

Een traagschuim matras heeft een hoog aanpassend vermogen.

Proefslapen

Eigenlijk is het altijd belangrijk om proef te slapen op een nieuw matras. Het is dan ook essentieel dan het bedrijf waar u het matras aanschaft een proefslaapperiode aanbiedt. Deze periode moet minimaal 30 dagen zijn. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Pas na deze 30 dagen kunt u een weloverwogen beslissing nemen over het matras. Maak dus deze proefslaapperiode helemaal af, alleen dan zult u een goede inschatting kunnen maken over hoe u de komende jaren slaapt op het matras.

Levering van het matras

Iets waar u misschien niet direct aan denkt, is de manier waarop het matras bij u geleverd wordt. Vandaag de dag worden veel matrassen opgerold geleverd. Dit heeft echter ernstige gevolgen voor de kwaliteit van het matras. Hoe dit kan, kunt u hier lezen. Let er daarom op dat het orthopedisch matras in zijn originele vorm wordt geleverd. Dit zorgt er namelijk voor dat de kwalieit van het matras behouden blijft.

Omruilgarantie of geld terug op online matras

Veel bedrijven maken gebruik van een opruilgarantie. Dit houdt in dat u het matras kunt omruilen voor een ander mdoel van dezelfde prijsklasse, indien het matras niet bevalt. Het is hierbij dus niet mogelijk om uw geld terug te krijgen. Andere bedrijven bieden u wel de mogelijk om het matras kosteloos te retourneren, waarna u uw geld gewoon terug krijgt. Kijk hier van te voren goed naar om teleurstelling te voorkomen.

Tot slot

Met bovenstaande tips kunt u zonder problemen een geschikt orthopedisch foam matras online bestellen. Als u let op alle punten die wij in dit artikel benoemd hebben, zult u geen miskoop doen. Zo zult u nog jaren lang lekker slapen op uw kwalitatieve orthopedische matras.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel