Een orthopedisch matras staat bekend om haar hoge comfort en ondersteuning, iets wat ontzettend belangrijk is voor mensen met lichamelijke ongemakken. Vooral orthopedische matrassen gemaakt van een combinatie van traagschuim- en koudschuim bieden u een hoge mate van comfort en ondersteuning. Een goede bedbodem maakt uw slaapsysteem compleet. Vandaag vertellen we u welke bedbodem het meest geschikt is in combinatie met een orthopedisch matras.

Waarom een goede bedbodem?

Een goede bedbodem is een belangrijk onderdeel van een gezond slaapsysteem. Een bedbodem is niet enkel een drager van een matras, het heeft wel degelijk een functie. Een goede bedbodem kan de ondersteuning vanuit het matras vergroten. De kernfunctie van een bedbodem is dan ook ondersteuning. Een goede ondersteuning is ontzettend belangrijk voor het lichaam. Alleen wanneer de ondersteunig komt vanuit een matras en bedbodem, zal het lichaam compleet tot rust kunnen komen gedurende de nacht. De spieren hoeven zich dan niet in te spannen om de juiste slaaphouding the creëren. Dit is belangrijk voor mensen met lichamelijke klachten, omdat dit de kans op verergering van de klachten door verkrampte spieren verkleint.

Welke bedbodem is het meest geschikt?

Er zijn een aantal verschillende bedbodems op te markt. Veel van deze zijn ‘prima’ keuzes. Toch is het verstandig om niet voor de prima keuzes te gaan wanneer u orthopedische klachten heeft. Juist dan is het belangrijk om te gaan voor de optie die de beste ondersteuning en het beste comfort biedt. Een lattenbodem is zo’n ‘prima’ keuze. Echter zal deze u niet beter ondersteunen dan wanneer u het matras op de grond legt. Een bedbodem met veren raden wij af. Dit komt omdat de veren tegendruk geven aan het lichaam, waardoor u pijnlijke steken kunt ervaren.

Als u voor de beste ondersteuning en het beste comfort wil gaan, kiest u voor een boxspring. Een boxspring biedt een zeer goede ondersteuning en vergroot het algehele comfort. Daarbij is een boxspring een stuk hoger dan andere bedbodems, waardoor in- en uitstappen een stuk makkelijker wordt. Er zijn twee soortne boxsprings: een boxspring met een kern van veren, en een boxspring met een kern van koudschuim. De boxspring met een kern van veren kunt u beter aan u voorbij laten gaan, omdat u door die veren piekdrukken op uw lichaam kan ervaren. Een boxspring met een kern van koudschuim daarentegen is een zeer goede keus. Koudschuim staat bekend om haar ondersteunende vermogen, zonder tegendruk te geven op het lichaam. Daarbij is koudschuim, mits van goede kwaliteit, ontzettend duurzaam en gaat het dus lang mee. Als bijkomend voordeel gaat koudschuim op den duur niet piepen of kraken, want wel het geval is bij een boxspring met veren. Al met al is een boxspring gemaakt van koudschuim als bedbodem de beste keus in combinatie met een orthopedisch matras.

Bent u benieuwd naar aanbieders van geschikte boxsprings? Klik dan hier

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel